Zoeken

Marokkaan in Spanje slachtoffer racistisch geweld

23 april 2022 - 19:40 - Marokkanen in het buitenland

©

Een jonge Marokkaan is naar verluidt het slachtoffer geworden van een racistische aanval door veiligheidspersoneel in een nachtclub in Valencia, Spanje. De politie heeft een onderzoek ingesteld om duidelijkheid in deze zaak te brengen.

Het incident dateert van 6 maart. Op die dag werd het vermeende slachtoffer de toegang tot een nachtclub geweigerd door het veiligheidspersoneel. Hij kreeg te horen dat er geen plaats meer was en dat hij een ticket online moest kopen. Samen met een groep Nederlanders waarmee hij bevriend was, wist hij de nachtclub toch binnen te komen volgens Europa Press.

Lees ook: Marokkaanse taxichauffeur slachtoffer racistische moord in Spanje

De jonge Marokkaan had reeds een drankje besteld toen een uitsmijter hem benaderde en hem uit de nachtclub verjoeg nadat hij hem te verstaan had gegeven dat hij daar niet aanwezig mocht zijn. Toen hij eenmaal buiten was, vielen zes of zeven bewakers, afhankelijk van de bron, hem aan, sloegen hem in elkaar en riepen uitspraken als "Fucking Moor, ik vermoord je".

Lees ook: Spanje: celstraf voor racistische aanval op Marokkaan

Met talrijke kneuzingen en een gebroken neus werd het slachtoffer naar een gezondheidscentrum gebracht. Zijn advocaat heeft een klacht ingediend bij de rechtbank van Valencia, die een onderzoek heeft gelast om de vermoedelijke daders te identificeren.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team