Zoeken

Marokkanen bovenaan lijst kopers onroerend goed in Spanje

11 mei 2022 - 15:27 - Wereld

©

Spanje blijft Marokkanen aantrekken die in onroerend goed willen investeren. Onze landgenoten hebben bijna 25% in handen van al het onroerend goed dat gekocht is door buitenlanders in de regio Murcia. Dat is bijna evenveel als de Britten, die volgens in 2021 verzamelde gegevens, de groep buitenlanders vertegenwoordigen die de meeste woningen in de regio van Murcia heeft gekocht.

Marokkanen bezitten 24,73% van het vastgoed aangekocht door buitenlanders in de regio, tegenover slechts 5,74% in 2015, zegt José Ramon Blazquez, voorzitter van de regionale Vereniging van vastgoedontwikkelaars (APIRM).

Lees ook: Marokkanen grootste klanten Spaans onroerend goed

Het aantal aankopen daalde vorig jaar met 26%, maar de Britten blijven toch nog steeds de belangrijkste buitenlandse kopers van woningen in de regio, aldus La Opinion de Murcia. Het blad denkt dat de Brexit de belangrijkste oorzaak is van deze daling.

Lees ook: Marokkanen kopen massaal huizen in Spanje

Na Britten en Marokkanen komen Belgen met 7,2%, Duitsers met 4,3%, Nederlanders met 3,41%, Fransen met 2,7%, Ecuadorianen met 2,36%, Zweden met 2,2%, Ieren met 1,83% en Roemenen met 1,74%.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team