Zoeken

Bejaard Marokkaans koppel op weg naar Marokko komt om bij vreselijk verkeersongeval

12 augustus 2023 - 22:00 - Marokkanen in het buitenland

©

Een 81-jarige Marokkaanse man en zijn 69-jarige vrouw zijn om het leven gekomen bij een verkeersongeval in Spanje. Het bejaard koppel was vanuit Frankrijk vertrokken en werd door zes voertuigen aangereden nadat ze uit hun auto waren gestapt op een Spaanse snelweg.

De slachtoffers kregen pech op de drukke CM-42 snelweg tussen La Mancha en Toledo. Beiden waren onvoorzichtig toen ze uitstapten. Volgens de Guardia Civil werden ze aangereden door zes voertuigen die hen niet konden ontwijken.

Lees ook: Marokkaans gezin uit Europa slachtoffer zwaar ongeval in Azilal

Vier inzittenden van de eerste auto die het koppel raakte - drie vrouwen van 41, 55 en 65 jaar, en een man van 49 jaar - zijn in schok naar het ziekenhuis van Tomelloso gebracht. Ze zijn ongedeerd.

Na het ongeluk, dat plaatsvond in de nacht van vrijdag, heeft de Guardia Civil de weg anderhalf uur moeten afsluiten om het werk van de brandweer en de schoonmaak van de snelweg mogelijk te maken. Het verkeer is daarna volledig hersteld.

Lees ook: Tragisch ongeval in Marokko, 24 doden (foto’s)

De Guardia Civil en andere organisaties zoals de Royal Automobile Club van Spanje (RACE) adviseren om bij pech, in afwachting van hulp, op een veilige afstand van de weg te blijven en een reflecterend vest te dragen. Als het onmogelijk is om het voertuig veilig te verlaten, is het beter om binnen te blijven met de veiligheidsgordel vast. Tussen 2019 en 2020 zijn er in Spanje 28 mensen omgekomen nadat ze hun voertuig op een snelweg hadden verlaten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team