Zoeken

Zo wist de Spaanse politie de moordenaar van Mohamed (8) op te sporen

3 februari 2023 - 20:00 - Wereld

©

De politie in Sebta ondervroeg 50 mensen en bekeek alle bewakingscamera’s in de wijk Loma Colmenar, waar de 8-jarige Mohamed op 19 december dood werd aangetroffen. Zijn vermeende moordenaar en verkrachter werd pas een maand later gearresteerd.

Op 18 december ging Abdelnalik Abdeselam naar het hoofdbureau van de nationale politie in Sebta om de verdwijning van zijn achtjarige zoon Mohamed aan te geven. De jongen was gaan voetballen met zijn vrienden, maar kwam niet meer naar huis. Zijn levenloze lichaam werd de volgende ochtend gevonden in de wijk Loma Colmenar, met sporen van geweld. Zijn vermeende moordenaar, de 34-jarige Cristian BP, werd een maand later gearresteerd door agenten van de Eenheid Gespecialiseerde en Gewelddadige Misdrijven (UDEV) van de Nationale Politie van Sebta.

Lees ook: Woede en angst in Sebta na moord op Mohamed (8)

Cristian BP werd in hechtenis genomen en beschuldigd van aanranding en moord. Om hem te vatten hebben de agenten de opnames van alle camera’s in het gebied bekeken en geanalyseerd. Op sommige beelden verschenen de vermeende moordenaar en de jongen tegelijkertijd op dezelfde plaats. Daardoor konden agenten hem als verdachte beschouwen en hem vervolgens arresteren. "Hij heeft een geschiedenis van diefstal en aanranding van minderjarigen. Het lichaam van het kind vertoont duidelijke tekenen van geweld, wat suggereert dat hij zich sterk heeft verzet tegen de aanval," aldus de rechercheurs.

Uit de voorlopige autopsie blijkt dat Mohamed stierf na een zware slag op het hoofd, maar er wordt niet vermeld of er sprake was van aanranding. Verdere tests zijn aan de gang om dit op te helderen. Tijdens zijn verhoor gaf Cristian BP toe de minderjarige te hebben ontmoet in Loma Colmenar. Daar moest hij "een vriend opzoeken", zonder de identiteit van die vriend te kunnen benoemen. Op de video’s is te zien hoe hij terugkeert naar zijn wijk, Los Rosales, bij Loma, waar hij bij zijn ouders woont en een normaal leven lijkt te leiden.

Lees ook: Onderzoek na vondst dode Marokkaanse herder in Spanje

Toen de politie de foto van de verdachte aan de ouders en familieleden van Mohamed liet zien, kon niemand de man identificeren. Maar na zijn arrestatie herkende de vader van Mohamed de man als "de butaanbezorger die bij hem thuis was geweest". Het toevallige karakter van de ontmoeting tussen de vermeende moordenaar en de minderjarige bemoeilijkte het onderzoek. "Het was ingewikkeld omdat het een persoon uit een andere buurt was, een vreemde voor de entourage van de jongen, niemand kende hem, niemand had hem opgemerkt en bovendien handelde hij zeer snel", zeggen bronnen dicht bij het onderzoek.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team