Zoeken

Onderzoek na vondst dode Marokkaanse herder in Spanje

3 februari 2023 - 13:00 - Wereld

©

In het Spaanse Calanda, Aragon, is vorige week het levenloze lichaam van een 52-jarige herder van Marokkaanse afkomst gevonden op de verbindingsweg naar Andorra. De Guardia Civil is een onderzoek gestart om de doodsoorzaak te achterhalen.

De Guardia Civil bevestigde dat het slachtoffer hoofdwonden had, maar dat de doodsoorzaak natuurlijk was. Het forensisch Instituut van Zaragoza zal echter een autopsie uitvoeren om zeker te zijn. De herder werkte zeven jaar op een schapenboerderij in Calanda. Om 16 uur had hij zoals gewoonlijk met zijn zwager afgesproken om samen terug te keren naar Calanda. De zwager vond hem niet op de gebruikelijke ontmoetingsplaats, noch kon hij hem telefonisch bereiken. Daarop besloot hij hem te zoeken en ontdekte het lichaam van de herder.

Lees ook: Herder in Nador doodgestoken na ruzie over wei waar hij kudde liet grazen

De uitbater van de boerderij waar de Marokkaanse herder werkte sprak zijn verdriet uit over het plotselinge en pijnlijke verlies. "We konden goed met elkaar opschieten omdat we bijna even oud waren, hij was als een broer," zei Alfonso Palos, die ook raadslid is in Calanda. Hij was het die de hulpdiensten en de Guardia Civil belde nadat de zwager hem had ingelicht over de situatie. De lijkschouwer kon alleen de dood vaststellen en het lichaam laten bergen.

Lees ook: Marokko: 60 herders vermist na sneeuwbuien

De Guardia Civil kon geen criminele achtergrond aantonen. Volgens de uitbater kan het slachtoffer een hartaanval hebben gehad of zich duizelig hebben gevoeld, waardoor hij is gevallen en zijn hoofd tegen een steen heeft gestoten. Tegelijkertijd benadrukte hij dat de herder mogelijk al ongeveer 10 uur dood was, aangezien hij niet meer reageerde op telefonische berichten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team