Zoeken

Spaanse beschuldigt Marokkaanse politie in Melilla van discriminatie

19 maart 2023 - 20:00 - Wereld

©

Een inwoonster van Melilla stelde onlangs een discriminerende situatie aan de Marokkaanse grens aan de kaak. Manuela heeft naar eigen zeggen gezien dat inwoners van Melilla niet langer hun paspoort hoefden te laten stempelen aan de grens. Ze besloot om met haar vriendin Malika, die eveneens in Melilla woont, naar Nador te reizen.

Malika kon aan de grens oversteken zonder haar paspoort te laten afstempelen, terwijl Manuela daar wel toe werd gedwongen, vertelt ze aan El Faro de Melilla. Op de vraag naar dit verschil in behandeling, antwoordde de Marokkaanse ambtenaar naar verluidt dat Manuela haar paspoort moest laten afstempelen vanwege haar naam.

Lees ook: Marokko zet geen stempel meer op paspoorten inwoners Melilla

De Spaanse vrouw klaagde dat ze een half uur aan de grens moest wachten en dat de grensbeambte bij haar terugkeer in Melilla, weigerde om een stempel te zetten in haar paspoort en haar dwong om dit later te doen.

Volgens haar bestaat dit soort discriminatie niet aan de Spaanse grens. Ze zegt ook dat haar situatie niet op zichzelf staat en verwijst naar de getuigenis van twee jonge inwoners van Melilla, die ook gediscrimineerd zijn vanwege hun naam.

Lees ook: Inwoners Sebta eisen behoud visumplicht voor Marokkanen

De regeringsdelegatie in Melilla bevestigde recent dat Marokko is gestopt met het afstempelen van de paspoorten van Spaanse burgers die in Melilla wonen en van grensarbeiders. Daarmee is er een einde gekomen aan de maatregel die na de heropening van de landsgrens vorig jaar werd ingevoerd.

Bladna.nl