Zoeken

Spaanse groep verlaat Marokko na negen jaar

13 december 2023 - 08:00 - Economie

©

Na negen jaar in Marokko heeft het Spaanse bedrijf Synthesia Technology besloten zijn Marokkaanse dochteronderneming SM Polyuréthanes te sluiten.

Synthesia Technology, gespecialiseerd in de productie en verkoop van chemische producten, polyester en polyurethaansystemen voor thermische en akoestische isolatie en andere industriële toepassingen, heeft de sluiting aangekondigd van zijn Marokkaanse filiaal, opgericht in 2014.

Lees ook: Volkswagen-leverancier verlaat Marokko mogelijk voor Spanje

Het filiaal, wiens hoofdtaak het was om de producten van het moederbedrijf, voornamelijk polyurethaanisolatiesystemen voor industrieel en bouwkundig gebruik, op de Marokkaanse markt te verkopen, heeft nooit echt succes geboekt, met een omzet die in de beste jaren onder de 10 miljoen dirham bleef.

SM Polyuréthanes moest niet alleen concurreren met agressievere Europese importproducten, maar ook met lokale fabrikanten zoals TAG Industrie. Sinds de overname van het Spaanse Synthesia Technology door het Ierse Kingspan, ligt de focus op de productielocaties in Spanje en de Verenigde Staten.

Lees ook: Grupotec verlaat Marokko wegens "administratieve belemmeringen"

Omdat het Marokkaanse filiaal niet binnen deze twee prioriteiten viel, heeft het in Barcelona gevestigde management van de groep besloten om SM Polyuréthanes te sluiten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team