Zoeken

Volkswagen-leverancier verlaat Marokko mogelijk voor Spanje

1 augustus 2022 - 11:40 - Economie

©

Volkswagen overweegt zijn kabelproductie van Marokko naar Spanje te verplaatsen, meer bepaald naar de autonome regio Extremadura. De fabriek in Spanje zou kunnen beschikken over een personeelsbestand van 2000 mensen.

De Duitse groep is van plan in Spanje een fabriek te installeren voor de productie van kabels voor de voertuigen van het consortium, vertellen verschillende bronnen uit de sector aan La Tribuna de Automoción. De autonome regio Extremadura zal naar verwachting de vestigingsplaats worden van de nieuwe fabriek. Het bedrijf zal kabels ontvangen die vervaardigd zijn door de Japanse leverancier Fujikura, voor de vestiging in Marokko, waar de groep nu twee fabrieken heeft, één in Tanger en één Kenitra.

Lees ook: Marokko overtuigt Volkswagen: "Bouw niet in Algerije, wel in Marokko"

De nieuwe fabriek in Spanje zou volgens dezelfde bronnen kunnen beginnen met een personeelsbestand van "ongeveer 2000 werknemers", waarbij wordt opgemerkt dat de kabelproductie arbeidsintensief is. Het Duitse concern bestudeert wel mogelijkheden om het personeelsbestand in te krimpen en een "hogere graad van automatisering" te bereiken.

Het besluit van Volkswagen om de activiteiten van Marokko naar Spanje over te brengen dateert van het moment waarop Fast Forward, onder leiding van Volkswagen Group en SEAT S.A., een aanvraag hebben ingediend voor het programma Strategisch Project voor Economisch Herstel en Transformatie (in het Spaans PERTE) voor het Elektrische en Aangesloten Voertuig (in het Spaans VEC), met de ambitie om van Spanje een hub voor elektrische voertuigen in Europa te maken.

Lees ook: Volkswagen bouwt fabriek in Marokko

De Duitse groep zou ook voor Spanje kiezen om geopolitieke risico’s te vermijden, aangezien kabels een sleutelelement zijn in het productieproces en de oorlog in Oekraïne een onderbreking van de bevoorrading heeft veroorzaakt, en tot de sluiting heeft geleid van verschillende fabrieken van de groep.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team