Zoeken

Marhaba 2020: Sebta "niet geïnteresseerd" in komst wereld-Marokkanen

7 juli 2020 - 14:00 - Marokkanen in het buitenland

©

Sebta heeft laten weten dit jaar "geen interesse" te hebben in de zomeroperatie "Marhaba 2020" en de tienduizenden Marokkanen die via de enclave naar Marokko zouden willen reizen.

Alberto Gaitán, woordvoerder van de regering in de enclave in het noorden van Marokko, bevestigde dat zondag in een persverklaring.

Volgens Gaitán wil Sebta dit jaar liever niet aan de zomeroperatie deelnemen vanwege de coronacrisis en de actuele epidemiologische situatie in de wereld. Ook zou de enclave niet met de centrale administratie in Madrid over de zomeroperatie hebben gecommuniceerd.

Fernando Grande-Marlaska, Spaanse minister van Binnenlandse zaken, had een dag eerder in Algeciras laten weten dat Spanje gereed was voor de "Operacion Paso del Estrecho", zodra Marokko zijn grenzen zou open.

Marokko heeft intussen al laten weten dat de grenzen met Sebta en Melilla tot 31 juli gesloten zullen blijven, behalve voor uitzonderlijke gevallen. Rabat overweegt de grenzen met de twee enclaves zelfs tot 10 september dicht te houden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team