Zoeken

Ruim 158.000 slachtoffers van slavernij in Marokko

20 november 2014 - 11:55 - Gemeenschap

©

In Marokko zijn 158.400 mensen het slachtoffer van moderne slavernij. Dat blijkt uit de Global slavery index van de Australische Walk Free Foundation.

Marokko bezet de 55e plaats van 167 landen in de index. Walk Free keek onder meer naar het aantal slachtoffers, de kwetsbaarheid van de bevolking en de reactie van de overheden op slavernij.

Het rapport wijst onder meer op het gebrek van een publiek beleid tegen moderne slavernij in Marokko. Het Koninkrijk is daarom ook 156e wat betreft de strijd tegen moderne slavernij.

Marokko kreeg een C, wat wil zeggen dat het "een zwak rechtssysteem" heeft en dat het actueel beleid zelfs "slavernij bevordert". Marokko doet het bijvoorbeeld slechter dan Iran, Libië, Tunesië of nog Saoedi-Arabië.

Volgens Walk Free leven wereldwijd ruim 36 miljoen mensen als slaaf. India is het land met het meest aantal slaven. 14,3 miljoen mensen zijn er het slachtoffer van slavernij. De organisatie hield onder meer rekening met slachtoffers van mensenhandel, gedwongen huwelijken en seksuele exploitatie.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team