Zoeken

Sidi Kaouki bij beste toeristische dorpen ter wereld

7 december 2021 - 19:00 - Marokko

©

De Wereldorganisatie voor Toerisme (UNWTO) heeft Sidi Kaouki - een ecotoeristisch dorp in de buurt van Essaouira - erkend als een van de beste toeristische dorpen ter wereld in 2021.

De UNWTO heeft de lijst van "World’s Best Tourist Villages 2021" bekendgemaakt tijdens haar Algemene Vergadering in Madrid op 2 december. De lijst omvat 44 bestemmingen uit 32 landen op vijf continenten. Één daarvan is het eco-toeristische dorp Sidi Kaouki bij Essaouira.

Lees ook: Marokkaans toerisme wil de wereld heroveren

In een verklaring rechtvaardigt de UNWTO de selectie van deze dorpen door te zeggen dat zij "kansen bieden en duurzame ontwikkeling bevorderen". De dorpen op de lijst hebben zich verbonden tot "het ontwikkelen van toerisme in lijn met de Sustainable Development Goals (SDG’s)", voegt de organisatie eraan toe. Bovendien onderscheiden deze dorpen zich door hun natuurlijke en culturele rijkdommen en zijn zij betrokken bij vernieuwende en stimulerende activiteiten. Andere selectiecriteria zijn gezondheid, veiligheid en beveiliging.

Lees ook: Chefchaouen in top 20 beste bestemmingen in 2022

"Toerisme kan sociale samenhang en integratie bevorderen," aldus Zurab Pololikashvili, secretaris-generaal van de UNWTO.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team