Zoeken

Marokko: vijftigtal steden en dorpen deze zomer zonder water

3 maart 2022 - 17:00 - Marokko

©

Zo’n 54 Marokkaanse steden en dorpen zullen volgende zomer worden getroffen door een verschrikkelijke droogte, die volgens prognoses van het Nationaal Bureau voor Elektriciteit en Drinkwater (ONEE), zal leiden tot een gebrek aan drinkwater.

In een toespraak voor het Marokkaans parlement, verklaarde de directeur-generaal van ONEE dat meer dan vijftig steden moeilijkheden zullen ondervinden bij hun drinkwatervoorziening. De ambtenaar noemde als voorbeeld de steden Marrakech en Oujda, waar de watervoorziening reeds onder gedelegeerd beheer staat.

Lees ook: Marokko beleeft ergste droogte in 30 jaar

De stad Oujda heeft al verschillende weken te kampen met een laag debiet in een aantal hooggelegen gebieden. De bestuurder voegde eraan toe dat het aantal steden en dorpen dat met tekorten te kampen zal krijgen, in de loop van de zomer nog zal stijgen tot zo’n 54.

Lees ook: Droogte Marokko: verbod om openbare plaatsen schoon te maken met water

Bovendien verzekert ONEE dat de 762 steden en dorpen die onder zijn verantwoordelijkheid vallen, momenteel normaal van drinkwater worden voorzien, met uitzondering van 26 dorpen (150.974 mensen) die te maken hebben met onderbrekingen in hun drinkwatervoorziening.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team