Zoeken

Marokkanen betwisten shortlist CAF Awards zonder Yassine Bounou

9 december 2023 - 11:00 - Sport

©

De bekendmaking van de finalisten voor de CAF Awards heeft in Marokko tot verontwaardiging geleid. Veel Marokkanen zijn van mening dat Yassine Bounou de enige en meest geschikte kandidaat is voor deze prestigieuze onderscheiding.

De Afrikaanse Voetbalconfederatie (CAF) heeft donderdag de laatste drie kandidaten voor de Gouden Bal bekendgemaakt, waarbij tot algemene verbazing Yassine Bounou ontbreekt.

Lees ook: Yassine Bounou naar Europa? Grote club toont interesse

Het besluit van de CAF zorgt voor onvrede in Marokko en vooral op sociale media, waar Marokkanen benadrukken dat Bounou onlangs de 13e plaats in de wereldwijde Gouden Bal-ranking behaalde, wat wordt gezien als een sterk argument voor zijn nominatie. Sommigen uiten ook kritiek op Mohamed Salah, die volgens hen niet in de lijst thuishoort omdat hij "vorig seizoen niets heeft gewonnen".

Lees ook: Riyad Mahrez haalt uit naar Yassine Bounou

Een aantal fans vindt dat de Marokkaanse international de enige verdiende winnaar van de Afrikaanse Gouden Bal is en betwisten zelfs de nominatie van Achraf Hakimi voor de finale. Bounou is echter nog niet volledig uit de race voor de CAF Awards. Hij is genomineerd als finalist voor de prijs van Doelman van het Jaar, naast André Onana en Mohamed El Shenawy.

Bladna.nl