Zoeken

Riyad Mahrez haalt uit naar Yassine Bounou

15 november 2023 - 12:18 - Sport

©

De Algerijnse international Riyad Mahrez ziet zichzelf als een meer waarschijnlijke winnaar van de Afrikaanse Gouden Bal dan de Marokkaanse doelman Yassine Bounou. Deze prestigieuze voetbalprijs wordt op 11 december uitgereikt in Marrakech.

Mahrez, die met Manchester City een ’historische triple’ behaalde door de Premier League, Champions League en FA Cup te winnen, en in hetzelfde jaar goed was voor 20 doelpunten en 15 assists, voelt zich het best geplaatst om de Afrikaanse Gouden Bal 2023 in de wacht te slepen. "In het spel was ik een belangrijke speler in de PL, FA Cup, iets minder in de Champions League, maar de afgelopen jaren ben ik altijd belangrijk geweest in deze competitie. Het is logisch dat ik voor deze Europese titel in aanmerking kom", zei hij in een interview met de Franse krant L’Équipe.

Lees ook: Hoe Yassine Bounou de Spaanse keeper om de tuin leidde in Qatar (video)

De Algerijnse speler greep deze gelegenheid aan om de Marokkaanse doelman van Al-Hilal, Yassine Bounou, beter bekend als "Bono", te bekritiseren. Bounou speelde een cruciale rol in het historische parcours van de Atlas Leeuwen op het WK-2022 in Qatar. "Ik heb gehoord dat er ook wordt gepusht voor de Marokkaanse keeper, Bounou. Het is waar dat hij de Europa League heeft gewonnen, maar dat is op geen enkele manier te vergelijken met een historische triple met City. Dus we zullen zien...", wat leidde tot hevige discussies op sociale media.

Lees ook: Riyad Mahrez trots op Atlas Leeuwen

Naast Riyad Mahrez en Yassine Bounou is de Nigeriaan Victor Osimhen een van de 30 genomineerden om de Afrikaanse Gouden Bal 2023 te winnen. Als eerste Afrikaan die topscorer werd in de Serie A, is hij ook een favoriet voor de trofee. Wie zal de Senegalese international Sadio Mané opvolgen? De uitslag zal bekend worden gemaakt tijdens de CAF Awards ceremonie in Marrakech op 11 december.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team