Zoeken

Sevilla down: Yassine Bounou, een moeilijk te vervangen keeper

20 november 2023 - 11:00 - Sport

©

De Marokkaanse doelman Yassine Bounou, momenteel actief voor Al Hilal in de Saudi Pro League, heeft zich ontpopt als de beste keeper in de competitie. Met slechts zes doelpunten in elf wedstrijden, heeft Bounou een indrukwekkend seizoen.

De Atlas Leeuw is zelfs in de race voor de titel van Beste Afrikaanse Speler van 2022, die op 11 december in Marrakech zal worden uitgereikt tijdens een gala-avond.

Lees ook: Palestijns kind droomt van ontmoeting met Yassine Bounou (video)

Bounou, die vorig seizoen (2021-22) de Zamora Trofee won met Sevilla, hield vijf keer zijn doel schoon. Zijn cruciale rol in Sevilla’s Europa League overwinning tegen AS Roma in Boedapest, waar hij twee penalty’s stopte, heeft niemand vergeten, schrijft AS. Zijn vermogen om het verschil te maken in belangrijke wedstrijden wordt hard gemist bij Sevilla.

Lees ook: Riyad Mahrez haalt uit naar Yassine Bounou

Sinds het vertrek van Bounou, hebben zijn opvolgers Dmitrovic en Nyland moeite om zijn plek adequaat in te vullen. Nyland liet acht doelpunten door in zeven Liga-wedstrijden en vier in twee Champions League-duels, terwijl Marko Dmitrovic worstelt met wisselvalligheid in zijn prestaties. Trainer Diego Alonso zou volgens verschillende bronnen al op zoek zijn naar een nieuwe doelman voor het komende seizoen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team