Zoeken

Sextorsion organisatie opgerold in Tetouan

13 juli 2020 - 20:40 - Gemeenschap

©

Een criminele organisatie gespecialiseerd in sextorsion op sociale media, is door de politie in de regio van Tetouan opgerold.

Assabah bericht dat de zaak aan het licht kwam toen een slachtoffer van de organisatie besloot aangifte te doen. De bende dreigde ermee compromitterende foto’s van hem op sociale media te delen als hij hen geen geld zou sturen.

Onderzoek leidde tot de identificatie van de leden van de bende. De hoofdverdachten zijn een 28-jarige man afkomstig uit Oued Zem en een 23-jarige gescheiden vrouw uit Tetouan.

Tegen beiden was een tijdje geleden al een nationaal arrestatiebevel uitgevaardigd voor gelijkaardige feiten. De vrouw heeft bovendien al een celstraf van één jaar uitgezeten voor oplichting en seksuele chantage op internet.

Een huiszoeking bij de verdachten leidde tot de inbeslagneming van meerdere computers, bewijzen van geldoverdrachten uit meerdere steden, mobiele telefoons, cd’s en telefoonkaarten.

Het onderzoek loopt nog. De politie heeft meerdere nationale arrestatiebevelen uitgevaardigd tegen de andere bendeleden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team