Zoeken

Marokko: zeven arrestaties na afrekening

19 juli 2020 - 21:00 - Gemeenschap

©

Zeven mensen zijn door de politie in Guelmim gearresteerd voor ontvoering, gijzeling en het vragen van losgeld. Volgens de politie gaat het om een afrekening tussen internationale drugsorganisaties.

Dankzij een tip van de Marokkaanse inlichtingendienst DGST werden de verdachten opgepakt voor de ontvoering en gijzeling van een man en zijn chauffeur in de regio van Belfaa bij Agadir.

De twee slachtoffers werden naar Guelmim gebracht en gegijzeld. De daders eisten 10.000 dirham losgeld aan hun families voor hun vrijlating.

Volgens een verklaring van de nationale veiligheidsdienst DGST werd de ontvoering door twee drugssmokkelaars die momenteel vastzitten bevolen. Op 11 juli waren in dezelfde zaak een geldbedrag van 1.158.200 dirham in Guelmim en van 698.100 dirham in Casablanca in beslag genomen.

De zeven verdachten werden in voorlopige hechtenis genomen. Allen werden reeds door de rechter gehoord. Ook de man die was gegijzeld werd gearresteerd voor criminele feiten. Zijn chauffeur werd vrijgelaten. Het onderzoek loopt nog. De politie sluit nieuwe arrestaties niet uit. De organisatie zou in meerdere steden actief zijn.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team