Zoeken

Roze telefoon, een job als een ander in Marokko

20 oktober 2011 - 08:00 - Gemeenschap

©

Ze werken meer dan 45 uur per week voor ongeveer 4000 dirham per maand. Hun taak: bellen en ondeugende en vooral overbelaste gesprekken houden om, van Marokko uit, de seksuele fantasieën van liefdeszieke Europeanen te beantwoorden.

Deze erotische telefonisten werken voor Belgische en Franse callcenters, in Marokko gevestigd onder het mom van culturele activiteiten, en die de ellende van duizenden jonge Marokkanen exploiteren.

Om aan te werven vertrouwen deze callcenters, waarvan de erotische activiteit niet is toegestaan ​​in Marokko, op de mond-tot-mond, of zoeken op het internet naar werkloze Marokkanen.

Vandaag de dag zijn duizenden Marokkanen werkzaam in deze sekstempels in Casablanca, paradijs van de callcenters, maar ook in andere grote steden van het land. Hun doel is te doen geloven aan de beller dat hij met een jonge vrouw uit zijn regio spreekt en hem doen vergeten dat 10 minuten communicatie hem 60 euro zullen kosten.

Deze callcenters die zowel op mannen, vrouwen, homoseksuelen en orgiënamateurs mikken, zijn in Marokko niet welkom maar ontwikkelen zich er nochtans in hoog tempo. Uiteraard bestaan er hierover geen officiële cijfers.

Jonge teleoperators worden er echte schizofrenen die naargelang de klant, van identiteit en seksuele geaardheid veranderen. Mannen blinken uit in de rol van vrouwen en gesluierde meisjes spelen het spel mee zolang ze wat verdienen om te leven.

Door zich in Marokko te vestigen verminderen deze groepen hun werkingskosten van 40%, wat hen niet tegenhoudt om hooggekwalificeerde jonge Marokkanen in onmenselijke omstandigheden te doen werken.

Reageer op Facebook

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team