Zoeken

Marokkaan adviseert diversiteit aan Belgische bedrijven

12 september 2011 - 20:00 - Wereld

©

Sinds de aanslagen van 11 september in New York, zou de Islam samengaan met "slecht nieuws" in België. De jeugd van Noord-Afrikaanse oorsprong, waaronder de Marokkanen, zijn zo "gestigmatiseerd en afgewezen", dat ze hun toevlucht zoeken in de islam, noteert Houssein Boukhriss, maatschappelijk werker, trainer en mediator van Marokkaanse afkomst.

In België en voornamelijk in Brussel, hebben de jongeren uit allochtone gezinnen het gevoel dat alle deuren dicht gaan voor hen, verklaart Houssein Boukhriss, wiens missie het is om het contact te bevorderen tussen de Belgen, met inbegrip van potentiële Vlaamse werkgevers en jongeren van buitenlandse afkomst.

In een interview met het Belgisch dagblad Le Soir, zei Boukhriss echter dat deze jonge mensen, vaak zeer bevoegd, staan ​​te popelen om werk en adviseert hij werkgevers om niet alleen medewerkers uit hetzelfde land aan te werven "om groepseffecten te voorkomen" en de dialoog tussen de mensen van verschillende afkomsten en godsdiensten te promoten.

Als de Vlaamse werknemers hun vakantie allen nemen tijdens het carnaval in Aalst, nemen Marokkanen liever hun vakantie tijdens de maand Ramadan, merkt Hossein op, vandaar het idee om medewerkers van verschillende gemeenschappen te mixen binnen hetzelfde bedrijf en te voorkomen dat de vakantie data samenvallen.

De mediator stimuleert jonge Marokkanen in het buitenland om Nederlands te leren, wegens het ruim aanbod van vacatures in Vlaanderen, bovendien geeft dit de jongeren meer zelfvertrouwen en moedigt ze aan zich beter te gedragen op de werkplek.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team