Zoeken

België/Numericable: onbeperkt bellen voor 12.000 euro!

3 november 2011 - 16:00 - Wereld

©

In België bevindt telecomoperator Numericable zich sinds een aantal weken midden in een schandaal. Honderden Marokkaanse klanten van tariefplannen Duo of Triple Play , kregen rekeningen van honderden tot duizenden euro’s in de bus. Een van de abonnees ontving zelfs een rekening van maar liefst 12.000 euro!

Numericable beloofde in het begin onbeperkt bellen naar alle vaste nummers in Marokko plus nog eens 60 minuten gratis naar mobiele nummers.

Maar in september veranderde de groep zijn pakket. Numericable informeerde dat een aantal vaste nummers in Marokko eigenlijk mobiele nummers waren, omdat een Marokkaanse telecomoperator gsm-nummers gebruikt die er precies hetzelfde uitzien als vaste nummers.

Een aantal klanten die astronomische rekeningen kregen, hebben reeds contact opgenomen met telecom-ombudsman, Jean-Marc Vekeman. Hij moedigt de slachtoffers aan met hem contact op te nemen om nadien een correctie aan te vragen.

Numericable, die in fout is omdat hij tot een aantal weken geleden nergens meldde dat die nummers niet inbegrepen waren, probeert nu deze rekeningen te onderhandelen en vraagt zelfs aan sommige klanten hoeveel ze kunnen betalen! Zo heeft een klant die in plaats van een rekening van 64,90 euro te ontvangen, eentje van 1300 euro kreeg, deze kunnen doen dalen tot slechts 300 euro.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team