Zoeken

Serval zorgt opnieuw voor paniek in Marokko

30 mei 2024 - 09:00 - Marokko

┬ę

Na Tanger is er nu ook een serval gesignaleerd in de stad Assilah. Het dier werd door verschillende mensen in een veld gezien en werd aanvankelijk voor een tijger aangezien.

Een foto van de katachtige ging viraal op sociale media, wat de aandacht van de autoriteiten trok. De serval werd gevangen en overgebracht naar de gemeente Assilah, waar de nodige maatregelen werden genomen.

Lees ook: Lynx zorgt voor paniek in Tanger

Enkele weken geleden werd ook al een serval gespot in Tanger, in het Sloukia-bos. Ook deze serval werd aanvankelijk voor een tijger aangezien. De Nationale Water- en Bosbouwdienst (ANEF) lanceerde een zoekactie en slaagde erin om het dier te vangen. De serval bleek van een eigenaar te zijn die het legaal naar Marokko had geïmporteerd voor 70.000 dirham. De eigenaar beschikte over alle nodige documenten voor het houden van het dier.

Lees ook: Serval in Tanger na twee weken teruggevonden

De ANEF benadrukt dat de serval een bedreigde diersoort is en geen gevaar vormt voor de bevolking. De serval is een katachtige die verwant is aan de Afrikaanse goudkat en de caracal. Hij heeft lange poten, een slanke kop en grote, ronde oren. De serval is een carnivoor en voedt zich met kleine zoogdieren zoals knaagdieren, konijnen, vogels, insecten en kikkers.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team