Zoeken

Lynx zorgt voor paniek in Tanger

25 april 2024 - 12:00 - Marokko

©

De stad Tanger is in rep en roer. Een lynx is gespot in een bos, wat leidde tot algehele paniek en de mobilisatie van boswachters.

Het dier werd gezien terwijl het ronddwaalde op secundaire wegen en in het Salouquia-bos in Tanger, melden bronnen van Al-Omk. De autoriteiten hebben hun diensten, boswachters en specialisten in wilde dieren ingezet om de lynx te lokaliseren en te vangen. In de tussentijd roept de prefectuur van de regio de inwoners in het waarschuwingsgebied op om voorzichtig en waakzaam te zijn en de bevoegde instanties in te lichten zodra het dier verschijnt.

Lees ook: Marokko: geruchten over aanwezigheid Atlasleeuw veroorzaken paniek

Vorig jaar december zorgde een gerucht over de terugkeer van een Atlasleeuw in de buurt van Khenifra, een soort die al meer dan 70 jaar als uitgestorven wordt beschouwd in het wild, voor chaos in de regio. Het Nationaal Agentschap voor Water en Bossen (ANEF) had veldonderzoek uitgevoerd om sporen te lokaliseren in de gemelde locaties en aangrenzende gebieden. Uit analyse van de sporen die in de naburige natuurgebieden zijn gevonden, blijkt dat ze behoren tot exemplaren van de familie Canidae, waarschijnlijk een hond of een Noord-Afrikaanse goudwolf.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team