Zoeken

Serval in Tanger na twee weken teruggevonden

3 mei 2024 - 21:00 - Marokko

©

De serval die de afgelopen twee weken voor paniek zorgde in de regio Tanger is woensdag eindelijk teruggevonden. Het dier, dat was ontsnapt en eerst als een lynx werd beschouwd, is herenigd met zijn baasje en is ongedeerd.

De serval werd twee weken geleden voor het eerst gespot in de buurt van M’diq. Na diverse meldingen zette het Nationaal Agentschap voor Water en Bosbouw (ANEF) een grootscheepse zoekactie op touw om het dier te vangen. Tegelijkertijd loofde de eigenaar van de serval een beloning van 10.000 dirham uit voor wie het dier zou terugvinden of terugbrengen.

Lees ook: Lynx zorgt voor paniek in Tanger

Volgens de ANEF is de serval een middelgrote katachtige soort afkomstig uit Zuid-Afrika. De eigenaar, die ongeveer 70.000 dirham voor het dier had betaald, had alle benodigde documenten voor de opvang, inclusief het gezondheidsboekje. De import van de serval naar Marokko was legaal.

Lees ook: Wandelaar ontmoet ’uitgestorven’ Serval in de Marokkaanse Atlas

De ANEF benadrukt dat de serval een "bedreigde diersoort" is en geen gevaar vormt voor de mens. Dit zeldzame dier voedt zich voornamelijk met kleine prooien zoals knaagdieren.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team