Zoeken

Selim Amallah: hashtag #FreeAmallah wint aan kracht

14 januari 2023 - 23:00 - Sport

©

Selim Amallah is uitgesloten van deelname aan de wedstrijden van Standard Luik. De Marokaanse fans roepen de Luikse club op om de speler te laten gaan.

Om Standard Luik te dwingen om Selim Amallah "vrij te laten" werd de hashtag #FreeAmallah in het leven geroepen door Marokkaanse internetgebruikers. Zij begrijpen namelijk niet waarom de speler voor het WK en ook na zijn prestaties op dit internationale toernooi op de bank moest zitten. De clubleiding blijft de kwaliteiten van de 26-jarige speler blokkeren, meldt Sud Info.

Lees ook: Nottingham Forest wil Selim Amallah zo snel mogelijk contracteren

Youssef Chani, Radio 2M-presentator en sportcommentator, zegt: "De speler moet worden geïnformeerd over zijn lot. Natuurlijk hoopt iedereen dat zijn toekomst bij de club wordt opgehelderd. We moeten echter weten wat Standard echt met hem van plan is en of een contract nog mogelijk is. Het WK heeft zijn waarde weer verhoogd, en dit zou voor de club een kans kunnen zijn om geld te verdienen.

De journalist vindt het belangrijk dat de club Selim Amallah een kans geeft om zich te ontwikkelen. "Ofwel vinden Standard en Amallah elkaar, dan gaan ze opnieuw aan tafel zitten om een verlenging te bespreken, ofwel blijft de situatie zoals ze nu is. Dan kan Standard hem in de winter verkopen. Maar de vraag is of geïnteresseerde clubs geld willen uitgeven als Amallah pas in juni vrijkomt."

Voor Mustapha Oussalah is de situatie moeilijk, maar hij heeft er vertrouwen in dat hij het zal redden. "Het is een beetje een droge periode voor Selim omdat hij niet meer met het eerste team traint. Wat er ook gebeurt, hij moet positief blijven en blijven werken. Hij is volwassen genoeg en heeft alle kans om aan zijn toekomst te bouwen. Hij zal doorgaan, maar laat hem eerst genieten van zijn mooie WK. Ik verwacht wel dat er aanbiedingen voor hem komen."

Lees ook: Backdoor voor Selim Amallah in zicht

De marktwaarde van Selim Amallah is volgens Transfermarkt na zijn terugkeer uit Qatar gestegen van 4,5 miljoen euro naar 6,5 miljoen euro.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team