Zoeken

Selim Amallah vertelt over laatste maanden bij Standard

8 februari 2023 - 13:00 - Sport

©

De Marokkaanse international Selim Amallah heeft een aantal dagen na zijn transfer naar Real Valladolid een interview gegeven aan Eleven Sport. In het interview vertelt de Marokkaanse speler wat hij meemaakte tijdens de afgelopen maanden bij Standard.

De relatie tussen Selim Amallah en de directie van de Luikse club was goed tot hij zei dat hij zijn contract niet meer wilde verlengen en een andere competitie wilde meemaken. De Rouches verwezen hem naar de B-kern en hij mocht niet langer met de rest van de groep trainen. Zijn hachelijke situatie kreeg aandacht door de campagne #FreeAmallah, een hashtag die door Marokkaanse fans werd gebruikt bij elk bericht van Standard. Gelukkig kon de speler op 31 januari overstappen naar Real Valladolid, meldt Sudinfo.

Lees ook: Selim Amallah bouwt weeshuis in Nador

Real Vallodolid strijdt voor het behoud in La Liga. De 26-jarige Marokkaanse international tekende er een contract tot half 2027. "La Liga is voor mij de beste competitie ter wereld. Hoe kan ik het aanbod om mee te doen in deze competitie weigeren?" Zelfs als Real Valladolid nu vooral niet wil degraderen, gelooft Selim Amallah dat hem een grote carrière wacht in Spanje.

Amallah vertelt dat zijn tijd in België niet aan zijn verwachtingen voldeed. "Mijn eerste seizoen was uitzonderlijk en helaas werd het onderbroken door Covid. Ik heb echt genoten van dat seizoen. Maar als ik terugdenk, heb ik meer slechte dan goede herinneringen aan Standard. En het voormalige management heeft ook schuld aan de slechte afloop", aldus Amallah.

De Atlas Leeuw vond zijn verbanning naar de B-kern moeilijk en hoewel hij nu bij een andere club zit, is hij nog steeds niet hersteld van deze periode waar hij niet op voorbereid was. "Er werd veel gepraat over deze verbanning, maar ik heb me onthouden van onnodig commentaar omdat ik goed opgeleid ben," vervolgde hij. "Ik bleef kalm en was zeer geamuseerd om de onzin te horen en te lezen. Ze bleven me bekritiseren voor dingen die niet klopten."

Selim Amallah wordt door Standard voorgesteld als een speler die een eerder ondertekende overeenkomst heeft verbroken. "Ze zeggen dat ik mijn woord niet heb gehouden, maar dat is niet waar. Wanneer iemand je iets voorstelt dat niet bij je past, zou ik niet weten waarom ik zou bijtekenen. Zo simpel is het. Achteraf zeiden ze dat ik mijn woord had gegeven, maar dan is er toch iets misgelopen in de communicatie, want ik heb nooit mijn woord gegeven. Ik zei dat ik open stond om te discussiëren. Hebben ze dat dan verkeerd begrepen? Het voorstel dat ik kreeg, kon me niet overtuigen om te tekenen."

Lees ook: Selim Amallah: hashtag #FreeAmallah wint aan kracht

Op de vraag of hij een boodschap had voor de fans van de club, antwoordde de speler ontkennend en zei dat velen hem hadden aangevallen zonder echt de achtergrond van het verhaal te kennen. "Ik was hun zondebok, maar ik was nooit respectloos, het ligt niet in mijn aard om een onruststoker in een groep te zijn," zei hij.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team