Zoeken

Waarde Marokkaanse spelers met 77% gestegen

19 januari 2023 - 22:00 - Sport

©

Na de historische deelname van de Atlas Leeuwen aan het WK in Qatar, is de waarde van de Marokkaans spelers met meer dan 77% gestegen op de transfermarkt.

De spelers van het Marokkaans elftal zijn enorm gegeerd. Ze staan op het verlanglijstje van een groot aantal clubs. Ze hebben stuk voor stuk hun waarde op de mercato verhoogd na het WK in Qatar. "Hun historische vierde plaats is gebaseerd op een onberispelijk teamspel", aldus het Spaanse sportdagblad AS.

Lees ook: Hakim Ziyech maakt salarisvoorwaarden bekend

In totaal zijn de Atlas Leeuwen gemiddeld 77,2% in waarde gestegen. Van een aantal spelers, met name Ounahi, Amrabat en Cheddira, is de waarde meer gestegen dan van topspelers zoals Mbappé, Álvarez en Fernández. "Een van de clubs die het meest te winnen heeft is Angers, dat momenteel onderaan staat in de Franse Ligue 1. De club zou een aanzienlijke financiële injectie kunnen krijgen als ze Azzedine Ounahi verkopen", schrijft AS. De middenvelder heeft tijdens het toernooi spectaculaire prestaties geleverd en zijn marktwaarde is gestegen van 3,5 miljoen euro naar 15 miljoen euro, een stijging van 328,5%. Dat is een verbluffend cijfer wanneer men weet dat de waarde van sterren als Jude Bellingham met 10% is gestegen, aldus dezelfde bron.

Lees ook: Waarde Sofyan Amrabat bekend én hoog

"Een andere Marokkaanse speler die heeft geprofiteerd van het WK is Sofyan Amrabat. De waarde van de Fiorentina speler is enorm gestegen. Om precies te zijn met 150%", meldt het dagblad. Met een marktwaarde van 10 miljoen euro voordat het toernooi in Qatar van start ging, zou een eventuele transfer van Amrabat nu rond de 25 miljoen euro kosten. Zijn naam staat op de radar van clubs als Atletico Madrid. "Marokko heeft een koor van talenten gesmeed die samen hun cachet hebben weten te verhogen om de transfermarkt te bewegen", schrijft AS. Na het WK zullen de Atlas Leeuwen volgens de krant nu ook brullen in de mercato.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team