Zoeken

Selim Amallah opnieuw gestraft door Standard Luik

25 december 2022 - 22:00 - Sport

©

Directeur Pierre Locht van Standard Luik had de Marokkaanse international Selim Amallah voorafgaand aan het WK 2022 al uit de selectie gelaten en bestraft hem nu opnieuw na zijn terugkeer uit Qatar. De aanvallende middenvelder moet naar de B-kern van de Belgische club, omdat hij zijn huurcontract weigert te verlengen.

Na een opmerkelijke prestatie met de Atlas Leeuwen op het WK 2022, trekt de middenvelder veel belangstelling op de transfermarkt. Verschillende bronnen hebben zijn aanstaande vertrek bij Standard deze winter aangekondigd. De speler staat daarom niet langer op een goed blaadje bij zijn club.

Lees ook: Selim Amallah krijgt klappen van eigen supporters

In een interview met Het Laatste Nieuws besprak Pierre Locht, CEO van de Luikse club, de situatie van Amallah. "Hem nu laten spelen zou de dood betekenen voor Standard." De club wil niet het werk doen voor een andere club. "Het is niet aan ons om toegevoegde waarde te creëren voor spelers die gratis vertrekken. Dat zou een gevaarlijk signaal zijn voor onze andere spelers. Het zou betekenen: je kunt nog steeds spelen en mag dan gratis vertrekken."

Lees ook: Selim Amallah legt keuze voor Marokko uit

"Het zou wel het gemakkelijkste zijn om hem wel te laten spelen. Voor het bestuur, voor de coach, voor de spelers. Maar het is niet in het belang van de club. En dat is het enige dat telt", aldus Pierre Locht.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team