Zoeken

Sofyan Amrabat met Italiaanse legende vergeleken

28 december 2022 - 19:00 - Sport

©

Door het succes van Marokko op het WK is de populariteit van veel Marokkaanse spelers toegenomen. Dat geldt ook voor de Marokkaanse international Sofyan Amrabat, die met zijn speelstijl in Qatar de Italiaanse coach Fabio Capello heeft weten te bekoren.

"Met zijn uithoudingsvermogen, zijn vastberadenheid, zijn concentratie op het veroveren van de bal en het kiezen van de juiste positie, doet hij me veel denken aan Gennaro Gattuso. Maar dan met meer technische kwaliteiten," vertelde de voormalige Italiaanse coach over Amrabat aan Il Corriere della Sera.

Lees ook: Liverpool doet bod op Sofyan Amrabat

De 26-jarige Sofyan Amrabat staat in de belangstelling van verschillende Europese topclubs. Onder meer Tottenham Hotspur, Liverpool en Atlético Madrid. Maar Fiorentina is niet van plan zijn speler op te geven en overweegt zelfs zijn contract, dat loopt tot 2025, te verlengen. De club zou enkel bereid zijn hem te laten gaan voor 40 miljoen euro.

Lees ook: Waarde Sofyan Amrabat verviervoudigd

Mocht hij Fiorentina deze winter verlaten, dan heeft de Marokkaanse international een voorkeur voor Liverpool FC. Volgens Foot Mercato is deze club al vergevorderd in de onderhandelingen met de speler en zijn entourage.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team