Zoeken

Selim Amallah heeft steun nodig

30 december 2022 - 08:00 - Sport

©

De Marokkaanse international Selim Amallah, één van spelers die verantwoordelijk is voor de historische prestaties van de Atlas Leeuwen op het WK in Qatar, zit in de problemen bij zijn Belgische club Standard Luik. De aanvallende middenvelder moet naar de B-kern omdat hij zijn huurcontract weigert te verlengen. Op het web krijgt de Atlas Leeuw een lawine aan steun.

Hoewel zijn contract bij Standard Luik nog tot juni loopt, heeft Selim Amallah aangegeven de Belgische club te willen verlaten. De clubleiding ziet dat echter anders en heeft hem uit het kernteam gelaten. "We hebben besloten Selim Amallah, net als drie andere spelers, in het reserveteam van de club te zetten. Het is niet meer aan ons om hun marktwaarde te verhogen", liet Standard Luik-voorzitter Pierre Locht weten.

Lees ook: Selim Amallah opnieuw gestraft door Standard Luik

De beslissing treft de 26-jarige speler, die na zijn briljante deelname aan het WK zeer populair is en verschillende clubs zou kunnen interesseren. "Standard zal het werk niet doen voor een andere club. Het is niet onze taak om toegevoegde waarde te creëren voor spelers die gratis zullen vertrekken," zei de voorzitter van Standard Luik in een recent interview. Volgens hem zou dit "de dood van de club" betekenen.

Lees ook: Selim Amallah legt keuze voor Marokko uit

"Selim was één van onze beste spelers in de wedstrijden die hij speelde, totdat hij uit de ploeg werd gezet [...] De club is de baas, niet de speler, niet de coach, niet de staf. De club bepaalt de richting", klaagde Standard Luik-coach Ronny Deila in een interview over de oprecht "trieste zaak". Op sociale media nemen veel internetgebruikers het op voor de Atlas Leeuw. Ze delen hun steun met de hashtag #SelimAmmallah of met de slogan Free Selim Amallah.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team