Zoeken

Sebta bereidt zich voor op komst Marokkaanse diaspora

8 mei 2023 - 09:00 - Marokkanen in het buitenland

©

Het coördinatie-comité voor de ’Operación Paso del Estrecho’ hield vrijdag zijn eerste vergadering. Het doel is om de veiligheid te verhogen en de doorstroming van voertuigen en wereld-Marokkanen die de weg Algeciras-Sebta naar Marokko nemen tijdens de zomerperiode, te verbeteren.

Operación Paso del Estrecho (OPE) of Operatie Marhaba is het grootste operationeel systeem van de Europese Unie. Het maakt elk jaar de doorgang van ruim drie miljoen mensen en meer dan 760.000 voertuigen van Europa naar Marokko over zee eenvoudiger.

Lees ook: Marhaba 2023: Spanje en Marokko regelen laatste details

Tijdens de laatste operatie die van 15 juni tot 15 september 2022 plaatsvond, werden in de haven van Sebta 683.586 passagiers, 161.272 voertuigen en 3056 bootrotaties geregistreerd, wat soms monsterlijke verkeersopstoppingen aan de grens met Marokko en overlast voor de inwoners van de enclave veroorzaakte.

Lees ook: Operatie Marhaba 2023: Sebta en Melilla in actie

Abselam Abdel Lah Abdeselam, coördinator van de OPE 2023, benadrukte dat de vergadering van vrijdag de eerste is van een reeks ontmoetingen die de komende weken zullen plaatsvinden om een soepele en incidentenvrije operatie te waarborgen. De maatregelen die door het comité worden genomen, "zullen de stroombeheersing optimaliseren en de tevredenheid van de gebruikers maximeren".

Bladna.nl