Zoeken

Algeciras en Tarifa centraal in Marhaba-operatie

15 mei 2023 - 09:00 - Marokkanen in het buitenland

©

Het Spaanse ministerie van Binnenlandse Zaken is begonnen met de voorbereidingen voor de Operatie Marhaba (OPE in Spanje), die tussen 15 juni en 15 september een grote stroom passagiers en voertuigen verwacht. De havens van Algeciras en Tarifa zullen bij deze operatie een centrale rol spelen.

Vrijdag hebben staatssecretaris Isabel Goicoechea van Binnenlandse Zaken en de directeur-generaal Leandro Marcos van de Civiele Bescherming en Noodsituaties, deelgenomen aan de vergadering van het Spaanse comité voor coördinatie en beheer van de operatie. Deze eerste voorbereidende vergadering zal, volgens informatie van het ministerie van Binnenlandse Zaken, deze week worden gevolgd door een vergadering van het Spaans-Marokkaanse Gemengd Comité in Madrid.

Lees ook: Sebta bereidt zich voor op komst Marokkaanse diaspora

Sinds 1986 wordt de OPE georganiseerd om de stroom van wereld-Marokkanen uit verschillende Europese landen naar Marokko in goede banen te leiden tijdens de zomerperiode. Net als in voorgaande jaren omvat de actie vlootplannen, provinciale coördinatieplannen en verkeersveiligheidsmaatregelen, in samenwerking met de deelnemende havens, met name Algeciras en Tarifa.

Lees ook: Marhaba 2023: 538 wekelijkse bootovertochten verwacht

De vergadering werd bijgewoond door vertegenwoordigers van de betrokken regeringsdelegaties, het departement van nationale veiligheid, de algemene directie van het wegverkeer, de koopvaardij, volksgezondheid, de Guardia Civil, de nationale politie, de staatshavens, het ministerie van Buitenlandse Zaken en het staatsbureau voor meteorologie.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team