Zoeken

Belangrijke gasvondst in Marokko

28 september 2023 - 23:00 - Economie

©

SDX Energy heeft een belangrijke gasvondst aangekondigd in het Gharb-bekken, die zal bijdragen aan de economische ontwikkeling van de regio.

De Ksiri-21 put, gelegen in het Gharb-bekken, is veelbelovend volgens de eerste boortests uitgevoerd door SDX Energy. Vooralsnog is de exacte hoeveelheid gas die in deze put is ontdekt niet bekendgemaakt, maar de vondst is cruciaal en zou moeten helpen om de gasimport te verminderen en de energie-onafhankelijkheid van Marokko te versterken.

Lees ook: Aardgas: Marokko boort tientallen putten

"We zijn verheugd deze belangrijke ontdekking in de Ksiri-21 put aan te kondigen. Dit bevestigt ons geloof in het potentieel van het Gharb-bekken en versterkt onze toewijding aan de exploratie en productie van duurzame koolwaterstoffen in de regio," aldus de CEO van SDX Energy. Verdere tests zullen worden uitgevoerd op de put om de commerciële levensvatbaarheid van de vindplaats te bepalen.

Lees ook: SDX Energy doet nieuwe gasvondst in Marokko

De ontdekking van dit gasveld, tegen de achtergrond van Marokko’s wil om zijn energieproductie te verhogen en zijn bevoorradingsbronnen te diversifiëren, biedt volgens SDX interessante vooruitzichten voor de ontwikkeling van de gasindustrie in Marokko en kan bijdragen aan het versterken van zijn positie als energieleider in de regio.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team