Zoeken

Schots koppel loopt 1000 km om geld in te zamelen voor Marokko

11 juni 2022 - 10:20 - Marokkanen in het buitenland

©

Een echtpaar uit Glenrothes, Schotland, bereidt zich voor op een wandeltocht van 1000 km, die in Portugal begint en in Marokko eindigt. Het doel is geld in te zamelen voor Autism’s Dunya, een organisatie die multidisciplinaire steun biedt aan mensen met autisme in het koninkrijk. Beiden willen meer bekendheid geven aan deze neurologische ontwikkelingsstoornis en het publiek meer bewust maken van de aandoening.

Het idee voor de reis kwam bij Scott Wilson Jr (25) nadat hij een GoFundMe-campagne had gelanceerd om Autism’s Dunya te steunen. Deze organisatie is opgericht door Hanan El Gacham in 2018.

Lees ook: Zieke peuter Ayoub kan dankzij gulle gevers naar Marokko

"Toen ik Hanan’s profiel tegenkwam en zag dat ze projecten runt voor autistische kinderen in Marokko, kon ik het niet laten haar te vragen hoe ik hierbij betrokken kon raken," vertelde de Schotse muziekproducent aan Fife Today. "Hoe meer we met elkaar spraken, hoe meer ik me realiseerde hoezeer ik geloofde in wat zij voor deze kinderen en de mensen om hen heen trachtte te doen."

Lees ook: Marokkaans meisje krijgt kankeroperatie in Spanje dankzij inzamelingsactie

Scott besloot een tocht van 1000 km van Portugal naar Marokko te ondernemen om de inzamelingsactie tot een succes te maken. Het doel is fondsen te werven en de Marokkaanse bevolking bewust te maken van het probleem van autisme. De outdoorsporter besprak het idee met zijn partner Nadine, die ermee instemde hem te vergezellen. "Toen hij me vertelde over Autism’s Dunya, brak mijn hart maar ik was helemaal niet geschokt. Ik raakte geïnspireerd en omdat we een team vormen, kon ik natuurlijk niet anders dan deze reis samen met hem maken," zegt ze.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team