Zoeken

Schietpartij Marrakech: wie is de eigenaar van het café?

5 november 2017 - 16:20 - Marokko

©

"Hij bevond zich op het slechte moment op de slechte plek" verklaarde de vader van de jongeman die tijdens een schietpartij in Marrakech werd vermoord. Het doelwit was in werkelijkheid de eigenaar van het café "La Crème" die in Nederland gekend is en eigendommen bezit.

Volgens verschillende bronnen ging het om een afrekening en wilden de daders Moestafa F., de eigenaar van het café vermoorden. De man die opdracht gaf om hem te vermoorden zou in het verleden al pogingen hebben gedaan om hem om te brengen.

De eigenaar staat in Nederland bekend als "Moes". Hij is gekend voor zijn liefde voor luxe auto’s. Hij bezit nog meer horecagelegenheden in het noorden van Marokko en een nachtclub in de regio van Zoetermeer in Nederland. Hij heeft net zoals de man die hem wil liquideren, de Nederlandse nationaliteit.

De schietpartij is een mislukte afrekening in het drugsmilieu. Moestafa F. zat enkele minuten voor de aankomst van de daders aan het tafeltje waar de jonge Hamza Chaib en zijn vriendin toevallig waren gaan zitten. Hij veranderde net voor de schietpartij van plaats. Moestafa F. en zijn broer vluchtten na de aanval maar werden enkele uren later door de politie gearresteerd.

Volgens het ministerie van Binnenlandse zaken verblijft de opdrachtgever momenteel in Europa. Marokko heeft tegen hem een internationaal arrestatiebevel uitgevaardigd.

Bladna.nl