Zoeken

Schietpartij Marrakech: Amsterdamse drugsmilieu vreest wraak Marokko

5 november 2017 - 18:20 - Wereld

©

De schietpartij in Marrakech zorgt voor onrust in het Amsterdams crimineel milieu. Er wordt gevreesd voor represailles van Marokko.

In de Amsterdamse onderwereld wordt namelijk aangenomen de Marokkaanse autoriteiten de jacht op de daders van de mislukte moordaanslag koste wat het koste zullen voortzetten tot hun arrestatie.

Het onderzoek van de Marokkaanse autoriteiten loopt heel snel. De daders van de schietpartij werden geïdentificeerd en gearresteerd. Het gaat om twee Nederlandse criminelen afkomstig uit Suriname en de Dominicaanse Republiek.

De Marokkaanse opsporingsdiensten weten intussen ook al dat de opdrachtgever een Nederlandse Marokkaan is die in de Dominicaanse Republiek verblijft. Hij zou het doelwit, eigenaar van het café "La Crème" waar de aanslag plaatsvond, herhaaldelijk hebben bedreigd. Marokko heeft een internationaal arrestatiebevel tegen hem uitgevaardigd.

Het echt doelwit, de Nederlands-Marokkaanse Mustapha El F., eigenaar van het café en meerdere andere horecagelegenheden in Marokko, is eveneens een bekende crimineel in Nederland. Hij vluchtte na de schietpartij samen met zijn broer Mohamed maar werd iets later door de politie gearresteerd. Hij behoorde tot de groep van de drugshandelaar Samir ‘Scarface’ Bouyakhrichan die in 2014 in Spanje werd vermoord.

Bij de aanslag kwam de jonge Hamza Chaib om, een 26-jarige geneeskundestudent en zoon van de voorzitter van het Hof van Beroep in Beni Mellal. Zijn vriendin en een cafébediende raakten ernstig gewond. Het koppel was aan het tafeltje gaan zitten waar Mustapha El F. enkele minuten daarvoor zat.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team