Zoeken

Schietpartij Marrakech: moord is mislukte mocro-maffia afrekening

4 november 2017 - 12:50 - Gemeenschap

©

Nieuwe ontwikkeling in het onderzoek naar de dodelijke schietpartij in Marrakech op donderdagavond. De daders vergisten zich van doelwit en wilden de eigenaar van het café vermoorden die onmiddellijk na de schietpartij met zijn broer wegvluchtte.

De eigenaar behoort tot de zes verdachten die enkele uren na het schietinciden door de politie werden gearresteerd. Dat meldt het ministerie van Binnenlandse zaken in een verklaring aan de media.

Getuigen van het schietpartij stellen dat de eigenaar van het café La Crème enkele minuten voor de gebeurtenissen aan dezelfde tafel zat als de jonge Hamza Chaib die werd vermoord. De eigenaar zou van plaats zijn veranderd en Hamza zou aan zijn tafel zijn gaan zitten.

Het brein achter de aanval werd reeds door de politie geïdentificeerd als een Marokkaanse Nederlander. Hij zou zich momenteel in Europa bevinden en wordt al lange tijd gezocht voor drugshandel en geld witwassen. De eigenaar van het café, die ook een nachtclub in Amsterdam bezit, zou in het verleden al twee keer door hem zijn bedreigd en zou eveneens tot het crimineel circuit behoren.

De twee mannen die de moord pleegden zijn nog steeds op de vlucht. Na de moord staken ze hun motor en wapen in brand nabij de luchthaven van Marrakech.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team