Zoeken

Nederlanders opgepakt voor schietpartij Marrakech

4 november 2017 - 14:20 - Marokko

©

De daders van de schietpartij in een café in Marrakech op donderdagavond zijn door de politie gearresteerd. Het gaat om twee Nederlanders.

Volgens een verklaring van de nationale veiligheidsdienst DGSN zijn de twee verdachten een Nederlander afkomstig uit het Dominicaanse Republiek en een Surinamer. Een van hen probeerde tijdens zijn arrestatie te vluchten maar werd door de agenten ingehaald.

De verdachten van 24 en 29 jaar waren vorige week in Marokko aangekomen. De DGSN meldt dat ze in twee verschillende hotels nabij de plek van de schietpartij logeerden. Bewakingscamera’s toonden ook aan dat de auto die ze hadden gehuurd vier uur lang geparkeerd bleef bij de plek waar ze de motor en het wapen die ze voor de moord gebruikten verbrandden.

Beide mannen waren herhaaldelijk in het café La Crème gezien en zijn bekend voor internationale drugshandel, ontvoeringen, gijzelingen, het eisen van losgeld, gewapende overvallen en pogingen tot moord. Een van de verdachten heeft tevens veel interesse voor vuurwapens en zou daar veel informatie over op internet hebben gezocht. Op die manier leerde hij ook het vuurwapen dat voor de moord werd gebruikt te hanteren, aldus de DGSN.

Eerder werd al duidelijk dat het om een afrekening binnen de zogenaamde Nederlandse Mocro-maffia ging en dat de jongeman die werd vermoord niet het doelwit was. De daders wilden de eigenaar van het café vermoorden.

Het brein achter de aanslag zou in Suriname verblijven. Marokko had een tijdje terug een internationaal arrestatiebevel tegen hem uitgevaardigd voor drugshandel. In Europa wordt hij ook gezocht voor moord.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team