Zoeken

Schietpartij Marrakech: vriendin vermoordde student getuigt

14 november 2017 - 20:30 - Gemeenschap

©

De jonge vrouw die tijdens de schietpartij in het café La Crème in Marrakech ernstig gewond raakte stond enkele dagen geleden de media te woord.

Fatima Zahra mocht onlangs het kliniek "Le Marrakech" waar ze werd verzorgd verlaten. Ze sprak met veel emotie over de schietpartij met Le Site Info.

De jongeman die tijdens de aanslag omkwam wordt als haar vriendje beschreven. Dat bevestigde ze zelf niet maar wenste wel veel sterkte aan zijn familie en vroeg aan iedereen om voor hem te bidden.

Ze bedankte de medische staf die haar verzorgde. "Iedereen in de kliniek heeft er alles aan gedaan zodat ik me fysiek en psychisch beter zou voelen. Het incident was heel moeilijk voor mij en voor mijn familie. Voor mijn ouders was het afschuwelijk omdat ik de eerste vier dagen tussen leven en dood was".

Fatima Zahra maakte ook van de gelegenheid gebruik om alle mensen die haar bezochten te bedanken. Ze kreeg onder meer het bezoek van de wali van Marrakech, de directeur van de geneeskunde faculteit waar ze studeert, meerdere verantwoordelijken en gewone burgers die zich zorgen voor haar maakten.

Hamza Chaib en Fatima Zahra zaten aan het tafeltje waar het echte doelwit, de Marokkaans-Nederlandse eigenaar van het café, enkele minuten eerder zat. Ze kreeg een kogel in de buik en werd in een kritieke toestand naar het ziekenhuis afgevoerd. Hamza Chaib overleed ter plekke.

Reageer op Facebook

Bladna.nl

Bladna.nl - 2018 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team