Zoeken

Schietpartij Marrakech: rechtszaak in beroep van start

14 november 2019 - 14:20 - Marokko

©

De rechtszaak in beroep tegen de daders van de schietpartij in het café La Crème in november 2017 gaat vandaag van start in Marrakech.

Negentien verdachten waren in eerste aanleg tot gevangenisstraffen gaande van 2 maanden tot 20 jaar veroordeeld. De hoofdverdachten kregen de doodstraf.

Al Ahdath Al Maghribia herinnert eraan dat zes van de negentien verdachten voorwaardelijk vrij waren gelaten. De andere verdachten bleven in hechtenis na hun arrestatie.

De schutters, Robles Martinez (26) en Gregoria Semeril (31), twee Nederlanders afkomstig uit de Dominicaanse Republiek en Suriname, probeerden de eigenaar van het café te vermoordden. Ze vergisten zich echter van doelwit en schoten Hamza Chaib, student geneeskunde en zoon van de voorzitter van het Hof van Beroep in Beni Mellal, dood. Bij de schietpartij vielen ook twee gewonden.

Mustapha El Fechtali, eigenaar van het café La Crème bekend in het drugsmilieu in Nederland, werd tot 15 jaar en zijn broer Mohammed tot 8 jaar gevangenisstraf veroordeeld.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team