Zoeken

Verdachte schietpartij café La Crème in Marrakech vrijgesproken

8 januari 2022 - 12:20 - Marokko

©

Seddik Rais, één van de verdachten in de zaak van de schietpartij op café La Crème in Marrakech, is dinsdag door de strafkamer van het Hof van Beroep van de okkerkleurige stad vrijgelaten.

Rais, die beschouwd werd als ’de coördinator’ van de schietpartij die in november 2017 in het café La Crème plaatsvond, is door de Marokkaanse justitie vrijgesproken. Hij werd in 2019 aan Marokko uitgeleverd, terwijl hij een straf uitzat voor cocaïnehandel in een gevangenis op de Canarische Eilanden. Het Hof van Beroep van Marrakech heeft hem vrijgesproken omdat zijn "vriendschappelijke relatie" met één van de twee opdrachtgevers van het misdrijf, onvoldoende is om hem schuldig te achten, meldt het dagblad Al Akhbar.

Lees ook: Grote namen Mocro-maffia genoemd in zaak schietpartij "La Crème"

De beschuldigde, die gedurende het hele proces zijn onschuld heeft geclaimd, werd vervolgd voor "medeplichtigheid aan moord met voorbedachten rade, medeplichtigheid aan poging tot moord met voorbedachten rade, lidmaatschap van een georganiseerde criminele bende en het geheimhouden van een misdrijf, terwijl hij op de hoogte was van het begaan ervan". Hij was één van de 20 mensen die werden gearresteerd in verband met de schietpartij waarbij de zoon van een rechter werd vermoord.

Lees ook: Marokko arresteert neef Ridouan Taghi op vraag van Nederland

Uit het onderzoek bleek dat de aanslag een afrekening was tussen drugshandelaars die actief waren in Marokko en Nederland. De schutters, twee Nederlanders, Robles Martinez en Gregoria Semeril, werden ter dood veroordeeld. De eigenaar van het café en echte doelwit van de schietpartij, Mustapha El Fechtali, en zijn broer, Mohammed, werden veroordeeld tot respectievelijk 15 en 8 jaar gevangenisstraf.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team