Zoeken

Schietpartij La Crème: bankdirecteur Nador cel in na geldoverdracht van 60 miljoen

6 augustus 2019 - 19:00 - Marokko

©

Het hof van beroep in Marrakech heeft de directeur van een bankagentschap in Nador tot een gevangenisstraf veroordeeld voor het niet aangeven van een misdaad, vervalsing en fraude.

De eigenaar van het café La Crème, waar eind 2017 een schietpartij plaatsvond, stuurde een totaal bedrag van 60 miljoen dirham naar zijn neef die daarvoor vier bankrekeningen met valse informatie had geopend.

Om dat te doen kreeg de neef van Mustapha El Fechtali de hulp van de bankdirecteur. De namen en adressen die werden gebruikt waren vals. De verdachte gaf de geldoverdrachten ook niet aan, ondanks de hoogte van de bedragen.

Toen de zaak aan het licht kwam werd de bankdirecteur onmiddellijk geschorst en gearresteerd.

De schietpartij in Marrakech werd door Ridouan Taghi bevolen. Het Mocro-maffia kopstuk wilde de Nederlands-Marokkaanse crimineel Mustapha ’Moes’ F., eigenaar van het café, laten ombrengen. De schutters vergisten zich echter van doelwit en schoten Hamza Chaib, student geneeskunde en zoon van de voorzitter van het Hof van Beroep in Beni Mellal, dood. De schutters, twee Nederlanders, werden in Marokko tot de doodstraf veroordeeld.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team