Zoeken

Schietpartij Marrakech: douane eist miljoenen van eigenaar "La Crème"

8 oktober 2020 - 19:10 - Marokko

©

De Marokkaanse douane eist 300 miljoen dirham van de eigenaar van het beruchte café "La Creme". In een verzoekschrift aan het Hof van Beroep in Marrakech eist de douane ook nog eens geld van de daders die de opdracht hebben gegeven voor een mislukte liquidatiepoging in het café. Van hen wil de douane 172 miljoen dirham hebben.

Volgens een artikel in het douanewetboek heeft de administratie recht op dit bedrag. Ook wijst de douane op een eerder verklaring van de eigenaar van het café waarin hij toegaf dat hij 60 miljoen dirham in vreemde valuta uit Nederland heeft gehaald zonder aangifte te hebben gedaan bij de douane.

Op 2 november 2017 vond er een schietpartij plaats in het café "La crème" in Marrakech. Een student medicijnen werd toen per vergissing vermoord, terwijl de daders het op de eigenaar van het café hadden gemunt.

De twee daders, Robles Martinez (26) en Gregoria Semeril (31), twee Nederlanders afkomstig uit de Dominicaanse Republiek en Suriname, zijn ter dood veroordeeld, maar het vonnis is omgezet naar een levenslange gevangenisstraf.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team