Zoeken

Rechtszaak schietpartij café Marrakech van start

27 februari 2019 - 14:20 - Marokko

©

Na maanden onderzoek en meerdere uitstellen is de rechtszaak tegen de twee daders van de schietpartij op het café La Créme in Marrakech dinsdag begonnen.

In total worden zestien verdachten in deze zaak vervolgd, waaronder de twee Nederlandse schutters, hun medeplichtigen en de eigenaar van het café. Dat bericht Al Akhbar.

Bij de schietpartij in oktober 2017 in Marrakech werd de zoon van een rechter en student geneeskunde per vergissing doodgeschoten. Ook raakten twee mensen gewond. Het doelwit was niet de jongeman maar de eigenaar van het café.

Drie dagen na het schietincident werden de twee hoofdverdachten gearresteerd, twee Nederlanders van 24 en 29 jaar afkomstig uit Suriname en de Dominicaanse Republiek. Beiden waren een week voor de schietpartij in Marokko aangekomen en verbleven in verschillende hotels nabij het café.

Het onderzoek van de politie toonde aan dat het om een mislukte afrekening ging binnen de Mocro-maffia in Nederland.

De familie van Hamza Chaib, de student die werd doodgeschoten, gaat 11 miljoen dirham schadevergoeding eisen van de Marokkaanse staat. De familie baseert zich op eerdere zaken, waaronder de aanslagen op café Argana en Hotel Asni waarbij de slachtoffers elk 10 miljoen dirham van de Staat hadden gekregen.

Reageer op Facebook

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team