Zoeken

Schietpartij café La Crème Marrakech: doodstraf geëist

22 maart 2022 - 11:00 - Marokko

©

Het Openbaar Ministerie heeft de doodstraf gevraagd voor acht personen die in eerste aanleg reeds werden veroordeeld voor hun betrokkenheid bij de schietpartij in café "La Crème" in Marrakech.

In totaal hangt acht mensen de doodstraf boven het hoofd, omdat justitie hen ervan beschuldigt dat ze op de hoogte waren van de schietpartij die op 2 november 2017 plaatsvond in het café La Crème in Marrakech. De vergismoord kostte het leven aan een student geneeskunde, zoon van een rechter, die stage liep bij het universitair ziekenhuis van Marrakech, meldt Al Ahdath Al Maghribia.

Lees ook: Verdachte schietpartij café La Crème in Marrakech vrijgesproken

Het OM eist de doodstraf tegen de twee hoofdverdachten, de Nederlanders Robles Martinez en Gregoria Semeril. De laatste was reeds in eerste aanleg ter dood veroordeeld. Ze worden beschouwd als de uitvoerders van de moordaanslag. De eigenaar van het café en eigenlijke doelwit, Mustapha El Fechtali, werd ook veroordeeld tot 15 jaar gevangenisstraf voor onder meer het vormen van een criminele bende en het bezit van wapens. Hij staat ook op de lijst van personen tegen wie het openbaar ministerie de doodstraf heeft gevraagd.

Vijf andere personen die in eerste aanleg elk tot 20 jaar gevangenisstraf werden veroordeeld, staan eveneens op de lijst. Onder hen een 34-jarige man die veroordeeld werd wegens medeplichtigheid aan moord en die ook kennis had van de moordaanslag, een andere 36-jarige die niet medeplichtig werd bevonden aan de moord, maar bewijsmateriaal in verband met de schietpartij heeft achtergehouden.

Lees ook: Grote namen Mocro-maffia genoemd in zaak schietpartij "La Crème"

Verder staan er op de lijst van personen voor wie de doodstraf wordt geëist een andere 44-jarige verdachte die, naast de misdrijven waarvoor de anderen worden vervolgd, wordt beschuldigd van drugshandel, en een 26-jarige student die ten tijde van de feiten aan de rechtenfaculteit van Marrakech studeerde en zou hebben gefungeerd als tussenpersoon voor de verhuur van appartementen en voertuigen aan de schutters.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team