Zoeken

België: apothekeres Fatima overtuigt inwoners om zich te vaccineren (video)

24 september 2021 - 15:00 - Wereld

©

In Schaarbeek ontpopte de apotheek van Fatima Zohra Khayar zich tot een mini-vaccinatiecentrum. Dit is enkel mogelijk omwille van de grote betrokkenheid en het outreachende werk van Fatima Zohra.

De Khayar-apotheek in het hart van Schaarbeek ziet erop dit moment uit als een mini-vaccinatiecentrum, schrijft RTBF Info. In de gemeente Schaarbeek komt de vaccinatiegraad momenteel nauwelijks uit boven de 57%. Apothekeres Fatima Zohra Khayar spreekt daarom haar klanten en voorbijgangers aan over vaccinatie. Ze gaat met hen in discussie over hun foute overtuigingen met betrekking tot vaccinatie en probeert deze te ontkrachten.

Lees ook: Belgische-Marokkanen vertragen vaccinatiecampagne in Brussel

Dat Fatima de bewoners van haar buurt heel goed kent, is een groot voordeel, en ook haar "drievoudige rol" als plaatselijke apotheker, Arabisch sprekende Marokkaanse en gezondheidsspecialist, is een geruststelling voor haar klanten.

"Ze komen op zoek naar informatie omdat ze veel nepnieuws lezen en horen. Ik vertel ze dat voor sommigen van hen vaccinatie van levensbelang is. Dat ze morgen op de intensive care kunnen belanden". Sommigen laten zich daarna vrijwillig vaccineren.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team