Zoeken

Belgische-Marokkanen vertragen vaccinatiecampagne in Brussel

19 augustus 2021 - 10:00 - Wereld

©

Brussel wordt geteisterd door een nieuwe golf van coronabesmettingen, met name vanwege de terugkeer van Belgische Marokkanen na een vakantie in Marokko. Marokkaanse Belgen, die vaak in dichtbevolkte buurten wonen, zijn terughoudend om zich te laten vaccineren.

Brussel is de enige regio in België waar de vaccinatiecampagne tegen het coronavirus vastloopt. Eén van de redenen hiervoor is de terughoudendheid van de Arabisch-islamitische bevolking om zich te laten vaccineren. Brusselaars tussen 18 en 45 jaar twijfelen het meest over de vaccinatie. De helft van hen is niet ingeënt. Als gevolg daarvan "verslechtert de epidemiologische situatie in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en moet deze regio van nabij opgevolgd worden", aldus een rapport van de autoriteiten. Alle indicatoren vertonen een stijgende lijn.

Lees ook: Vooral Marokkanen besmet bij terugkeer in België

België vreest dat de hoofdstad de verspreiding van het virus en zijn varianten verder zal aanjagen. Vorige week werd 9,6% van de uit Marokko terugkerende Belgische Marokkanen positief getest. Dat is het hoogste besmettingspercentage bij reizigers die uit het buitenland terugkeren, meldt Le Soir.

"Brussel trekt alle gemiddelden omhoog. En deze trend wordt ook bij jongeren waargenomen. In de leeftijdsgroep van 0 tot 19 jaar waren er de afgelopen 14 dagen 449 nieuwe gevallen per 100.000 inwoners. Een incidentie die meer dan twee keer zo hoog is als in Wallonië," noteert dezelfde bron.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team