Zoeken

Marokkaanse actrice Fatima Khair gaat politiek in

16 augustus 2021 - 10:00 - Cultuur

©

De Marokkaanse actrice Fatima Khair heeft besloten om de politiek in te gaan. Ze is kandidate voor de komende parlementsverkiezingen op de lijst van de RNI partij, waarvan ze nog maar twee maanden lid is.

Fatima Khair werd door de partij van miljardair Aziz Akhannouch, op de lijst gezet voor de regio Casablanca-Settat. In een verklaring aan Al Omk reageerde ze op de verraste reacties op haar kandidatuur. Fatima Khair herinnert eraan dat "een kunstenaar eerst een burger blijft die het recht heeft om zijn mening en zijn persoonlijke keuzes te uiten en zich aan te sluiten bij de partij waarin hij zich het beste terugvindt, net als andere Marokkaanse burgers".

Lees ook: Verkiezingen Marokko: vrouwelijke PJD-leden boos

De actrice roept Marokkanen die willen dat er veranderingen komen, op om zich net zoals zijzelf politiek te engageren. Fatima Khair oordeelt tevens dat echte veranderingen komen van politieke besluiten en niet van kunstenaars, dit ondanks dat ze met haar werk als actrice diverse thema’s zoals seksuele misbruiken en intimidatie heeft besproken.

Fatima Khair sloot zich twee maanden geleden samen met haar man, de acteur Saad Tsouli, aan bij de RNI-partij. Het koppel richtte ook de Nationale Federatie van RNI-kunstenaars op.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team