Zoeken

België: lichaam vermoorde Younes Bizrane na 8 jaar gevonden

24 september 2021 - 17:00 - Wereld

©

Younes Bizrane, een Belgische Marokkaan uit Schaarbeek, verdween in 2008. Zijn partner werd in 2017 veroordeeld voor zijn moord. Pas nu, 8 jaar na datum, werd het lichaam van de 33-jarige jongeman geïdentificeerd.

Het Nieuwsblad bericht dat het lichaam van Youness Bizrane in 2019, zes jaar na zijn dood, toevallig was teruggevonden. Het lichaam lag heel die tijd in een koffer in een berm in Cerfontaine "De resten werden toevallig gevonden, er was geen sprake van een zoekactie", bevestigt Kristof Aerts van het Antwerps parket.

Lees ook: Belg krijgt 25 jaar cel voor moord op Marokkaans vriendje

De identificatie nam twee jaar in beslag omdat er geen DNA beschikbaar was. "Omdat er geen DNA van het slachtoffer beschikbaar was, moest er een DNA-staal bij de familie van Youness Bizrane in Marokko gehaald worden. Door de coronapandemie nam dat proces een lange tijd in beslag. Pas in april dit jaar kon er een DNA-vergelijking uitgevoerd worden en werd het vermoeden bevestigd.", zegt Aerts.

Younes woonde samen met zijn moordenaar, Rubens Mens, in Schaarbeek toen hij op 22 november 2013 verdween. Mens deed zich maandenlang voor als het slachtoffer. Hij nam zijn identiteit over op sociale media en had heel die tijd contact met de familie en vrienden van Younes.

Lees ook: Marokkaan Youness Bizrane al jaren vermist in België

In 2015 sprak mens met zijn broer en zus over de moord. Hij vertelde dat hij Younes slaappillen had gegeven en hem vervolgens had gewurgd omdat hij hem zou hebben misbruikt. Mens werd daarvoor tot 25 jaar gevangenisstraf veroordeeld.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team