Zoeken

Merk Salomon eert berggidsen Imlil

31 maart 2024 - 18:00 - Marokko

©

De Franse trailrunningschoenenfabrikant Salomon heeft de berggidsen van Imlil geprezen in zijn nieuwe "Salomon Advanced"-collectie. Het merk bood ook steun aan de dorpsbevolking na de krachtige aardbeving van 8 september 2023 in de provincie Al Haouz.

De unieke kledingstijl van de Imlil-berggidsen inspireerde Salomon. Het begon allemaal met een reis van de Londense fotograaf Thomas Lohr naar Marokko in februari 2023. Tijdens een trektocht belandde hij in het dorp Imlil, waar hij verschillende berggidsen ontmoette. Hij was gecharmeerd door hun kledingstijl, een mix van traditionele kleding en door de tijd gehavende Salomon-schoenen. "Voor ons is de wollen djellaba essentieel: het beschermt ons tegen de kou en is het meest comfortabele kledingstuk", legde een van de gidsen uit aan de fotograaf. "Onze cultuur is altijd gericht op functionaliteit. We dragen Salomon-schoenen omdat ze sterk, licht en beschermend zijn. We glijden nooit uit, dus we kunnen overal naartoe waar we onze klanten moeten brengen. Zo bieden we de beste service."

Lees ook: Puma lanceert Marokkaanse sneakers-collectie

Deze fusie inspireerde de Britse fotograaf. Na zijn terugkeer nam hij contact op met Salomon. Hij stelde voor om een speciale reis te maken, een visueel verhaal dat in Imlil zou worden gefilmd met de gidsen in de hoofdrol, om de nieuwe Salomon Advanced-collectie te presenteren. De overtuigde fabrikant maakte een serie foto’s en video’s met Hussein, Abdelhamid, Mohamad W., Mohamad A. en Abdelaziz in de hoofdrol. In een Instagram-bericht op 28 maart 2023 prees Salomon de realisatie. "Als eerbetoon aan de lokale berggidsen en hun levensstijl op grote hoogte belicht het werk de creatieve dialoog tussen traditioneel erfgoed en technologie", aldus het merk.

Lees ook: Adidas brengt Stan Smith-sneaker uit in de kleuren van Marokko (foto’s)

Na te hebben vernomen dat een aardbeving de regio Haouz had getroffen en Imlil negatief had beïnvloed, werkten Salomon, fotograaf Thomas Lohr en de Ultra Trail Atlas Toubkal (de eerste trailrun in Noord-Afrika) samen om het dorp te helpen herrijzen en heropbouwen. Ze voerden verschillende hulpinitiatieven uit, zoals UTAT Solidarité Atlas, dat geld inzamelt voor de lokale bevolking.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team