Zoeken

Toubkal bij 20 indrukwekkendste trektochten ter wereld

21 augustus 2022 - 17:40 - Marokko

©

Het Amerikaanse televisienetwerk CNN stelde een lijst op van de beste wandelroutes van de wereld. De berg Toubkal in zuidwestelijk Marokko staat in de top 20 van deze lijst.

Met zijn 4167 meter is de Toubkal de hoogste berg van Noord-Afrika. De klim naar de top is een hele uitdaging. De route begint in het dorp Imlil, met een tussenstop in het heiligdom van Sidi Chamharouch om de nacht door te brengen. Daarna moeten klimmers een sneeuwveld oversteken om de top te bereiken, van waaruit ze een prachtig uitzicht hebben op het Atlasgebergte. In de CNN ranglijst staat de Toubkal op de zesde plaats.

Lees ook: Blinde Brit beklimt Toubkal berg voor goed doel

De Pennine Way in het Verenigd Koninkrijk staat bovenaan de lijst. De route is 431 km lang en kan in drie weken worden afgelegd. De Camino de Compostela in Spanje komt op de tweede plaats. Hij doorkruist Noord-Spanje vanaf de Pyreneeën in Frankrijk tot aan de kathedraal van Santiago de Compostela in Santiago. Op de derde plaats staat de Appalachian Trail in de Verenigde Staten. Het parcours is 3540 km lang en strekt zich uit van Springer Mountain in Georgia tot Mount Katahdin.

Lees ook: Toubkal bij beste bestemmingen voor wandelaars

De andere routes in de CNN-rangschikking zijn respectievelijk de Basho Wayfarer in Japan, de Refugio Frey en Cerro Catedral in Argentinië, de Chinese Muur (Jinshanling), de Dragon’s Back in Hong Kong, de Dingle Way in Ierland, de Tergo La Trek in Bhutan, de Tahoe Rim Trail in de Verenigde Staten en de Zijderoute in Armenië, de Lechweg Trail tussen Oostenrijk en Duitsland, de Indusvallei (Himalaya) in India, het Bwindi Impenetrable Forest in Uganda, de West Coast Trail op Vancouver Island, de Percorsi Occitani in Italië, de Lares en Inca Royal Trail in Peru, het Monteverde Forest in Costa Rica en de Lycian Way in Turkije.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team